Посланици нису потврдили повреду виталног интереса Српске

0
209

Народна скупштина Републике Српске није потврдила повреду виталног интереса Републике Српске по питању закључака Предсједништва БиХ о отварању Амбасаде Азербејџан у Сарајеву и о отварању канцеларије амбасаде Руске Федерације у БиХ у Бањалуци, те одлуке о давању агремана амбасадорима Бјелорусије и Доминиканске Републике за БиХ.

Народна скупштина Републике Српске није потврдила да је по интересе Српске веома штетна Одлука о прихватању Споразума између Савјета министара и Владе Турске о узајамној заштити и размјени тајних података који се односе на Споразум у области одбрамбене индустрије, а која је усвојена на сједници Предсједништва БиХ.

На посебној сједници није потврђена повреда виталног интереса Републике Српске ни по питању Одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума између Савјета министара и Владе Пакистан о сарадњи у борби против међународног криминала, тероризма, незаконите трговине дрогом и организованог криминала.

Посланици су одлучили да по интересе Српске није штетна Одлука о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума о безбједносној сарадњи између Савјета министара и Владе Турске, која је усвојена на сједници Предсједништва БиХ 18. октобра.

На посебној сједници Народне скупштине посланици нису штетном по интересе Српске прогласили ни Одлуку за покретање поступка за вођење преговора ради закључивања Уговора између БиХ и Хрватске о допунама уговора о граничним прелазима.

Двотрећинском већином није потврђена повреда виталног интереса Српске ни кад је ријеч о Одлуци о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума о посудби између Аустрије и БиХ, те Одлуци о давању одобрења за потписивање Заједничке изјаве држава насљедница бивше СФРЈ о имплементацији пројекта дигитализације архивске грађе бивше СФРЈ.

Након гласања предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић закључио је рад 23. посебне сједнице Народне скупштине.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

six − 5 =