Посјета Ћосића и Југовића и поклони вртићу “Бубамара”

0
620

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Пале Бошко Југовић данас су поводом Недјеље дјетета посјетили Дјечији вртић “Бубамара” у Палама и дјеци уручили поклоне укупне вриједности 3.000 КМ.

Ћосић је рекао новинарима да је градска управа обезбиједила играчке паљанском вртићу који има изузетно велику улогу у одрастању малишана.

Он је навео да су током посјете имали прилику да погледају и пригодан програм поводом обиљежавања Недјеље дјетета, који су припремила дјечица заједно са својим васпитачицама.

Ћосић је рекао да је са Југовићем обишао најбројнији вртић у граду, али да подршка градске управе не изостаје ни према другим градским обдаништима.

“Задатак града, али и градских општина, биће да у наредном периоду пружамо подршку у раду ових дјечијих јавних установа, како бисмо, кроз јачање инфраструктуре у којој бораве дјеца, подржали образовно – васпитни процес у којем учествују и васпитачи и дјеца”, поручио је Ћосић.

Он је навео да у Палама имају вртић “Бубамара”, у Источном Новом Сарајеву вртић “Патријарх Павле”, као и у Сокоцу јавно обданиште, те нагласио да ће се у идућој години, кроз буџет града, потрудити да пруже подршку и јавним, али и приватним обдаништима.

Према његовим ријечима, предшколско образовање је веома битно у одрастању човјека и локалне заједнице немају право да занемаре тај сегмент образовања.

Југовић је рекао да је данашња посјета вртићу организована у оквиру Недјеље дјетета како би се показала подршка управи вртића, као и васпитачицама које улажу напоре у васпитању најмлађих Паљана.

“Формалним отварењем надограђеног дијела вртића `Бубамара` није престала подршка и Града и Општине овој установи. Она је понос свих нас”, навео је Југовић.

Југовић је поручио да ће подршка вртићу “Бубамара” од општинске управе и даље бити интензивна.

Директор Дјечијег центра “Бубамара“ Вања Југовић захвалила је градоначелнику и начелнику на посјети и поклонима, али и подршци коју током цијеле године пружају овој дјечијој установи.

“Данашњом посјетом и поклонима јако су усрећили наше малишане, а играчкама смо обогатили и фонд у вртићу. У питању су све квалитетне играчке које су нам биле потребне, а које ћемо сигурно дуго користити у свим вртићким групама. Ово је
за нас вриједна активност, коју практикујемо сваке године, а то је везивање овога вртића са локалном заједницом и са њиховим институцијама – општинском и градском управом”, навела је Југовићева.

У вртићу “Бубамара” борави око 300 дјеце узраста од шест мјесеци до шест година, распоређених у 12 васпитно-образовних група, од чега пет јаслићких и седам вртићких.

Обиљежавање међународне Недјеље дјетета представља начин да се укаже јавности на потребу и обавезу поштовања дјетета и заштиту дјечијих права.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

five × five =