Посебан подрачун за набавку медицинске опреме и помоћ социјално угроженим лицима

0
865

Општина Пале отвориће посебан подрачун за прикупљање средстава намијењених за набавку медицинске опреме и помоћ социјално угроженима и лицима која су дошла у тежак материјални положај усљед посљедица изазваних пандемијом вируса корона, потврдио је начелник ове општине и командант Штаба за ванредне ситуације Бошко Југовић.

Југовић је објаснио да ће овај подрачун представљати својеврстан фонд у који ће бити уплаћена одређена средства из општинског буџета, те све донације јавних предузећа и овдашњих привредника, али и грађана који буду имали могућност и жељу да личним прилозима подрже ову акцију.

„Позивам Удружење привредника са подручја општине Пале, све грађане који су у могућности, нашу дијаспору и све оне који то желе да одвоје дио сопствених средстава у хуманитарне сврхе и да заједнички подржимо ову акцију која има за циљ да помогне нашим суграђанима који су у стању социјалне потребе“, рекао је Југовић.

Он је нагласио да је жеља да се обезбиједе и средства за набавку недостајуће медицинске опреме која би олакшала посао цјелокупном кадру Дома здравља, чија управа и сви упосленици ових дана беспоштедно проводе све активности којима се штити јавно здравље на подручју општине Пале.

„Тренутно живимо у околностима када је потребно показати одговорност и учинити све како бисмо са што мање посљедица прошли кроз ову сложену ситуацију“, поручио је Југовић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here