Породица Димић добила нови кровни покривач на кући

0
261

Удружење слијепих и слабовидих лица општине Пале успјешно је реализовало први дио адаптације и санације стамбене куће породице Димић у Брезовицама, за коју је раније покренута акција помоћи како би им се обезбједили основни животни услови.

Породицу Димић, која је тренутно настањена у једној мањој викендици у Брезовицима, општина Пале, чине Владимир, Млађенка и њихово троје малољетне дјеце.

Предсједник Удружења слијепих и слабовидих лица општине Пале Игор Вукашиновић рекао је за Катеру да је успјешно реализован најтежи дио санације куће Димића, а тоје постављање новог кровног покривача.

– Уз помоћ општине и начелника Бошка Југовића успјешно смо ријешили најтежи дио посла, а то је нови кров. Уз помоћ добрих људи, Млађенка је обезбједила новац за набавку два нова прозора, а остало је још да се промијене два или три нова прозора, те да се ријеши проблем недостатка адекватног купатила и пода – каже Вукашиновић.

Вукашиновић истиче да је у породици Димић запослен само Владимир, који има плату 600 КМ и због тога немају право на дјечији додатак.

Додатни проблем за Димиће представљају и новчани трошкови због сталних прегледа, на које њихов четворогодишњи син често мора да путује у Бањалуку или Београд, на снимање магнетном резонанцом, због тешке операције главе коју је имао у претходном периоду.

– Дјечак је сада, хвала Богу добро, али мора често да путује на прегледе, што изискује додатне трошкове, јер је за опоравак потребно доста времена и новца. Њихова викендица у којој живе је прилично неусловна, а најпотребније у овом моменту је да се, након крова, ријеши и проблем купатила, јер они немају каду, вц шољу нити бојлер. Такође, потребно је урадити и нови под – каже Вукашиновић.

Он каже да је Млађенка у раном дјетињству била жртва логора, гдје је као двогодишња дјевојчица била заробљена у логору у Трнову, те додао да су очеви и Млађенке и Владимира били борци прве категорије у Војсци Републике Српске.

Вукашиновић се нада да ће се даљим акцијама прикључити што више људи добре воље и оних који су у могућности да својим прилозима наставе помагати Димиће, те додаје да су општини и начелнику Југовићу захвални због досадашње помоћи.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

nineteen − one =