Политички плагијатор Ненад Вуковић и његов „подмазивач“ јавности ТВ ОСМ

0
1490

Прошло је скоро годину дана од промјене власничке структуре и коперниканског обрта телевизије ОСМ и ево, већина нас је већ навикнута на „телевисиа пресента“ и шпанске сапунице.

Ова телевизија, коју према пиплметру и опозиција слабо гледа, ипак има одређене друштвене одговорности – с обзиром да је град Источно Сарајево купио за огромне новце (вероватно новце од „плавих коверти“) и с обзиром да и Пале (ваљда) припадају том граду.

Дакле, то је јавни медијски сервис који је дужан грађанима предочити шта се дешава, те преносити званичне ставове и мјере локалних органа власти како би грађани за вријеме ванредног стања били правовремено и истинито информисани о свим догађајима важним за општине које покрива „градска“ ТВ… Умјесто тога приоритет је пренијети празничне честитке одређених појединаца, снимити прилог о непостојању асфалта на неком брду изнад Пала, емитовати прилог са петнаесточланог путовања у Русију и сл.

Ипак, ствар која је убједљиво најкомичнија јесте прилог ове телевизије о донацији Републике Србије за општину Пале и паљански дом здравља.

Да подсјетимо, представници општинског руководства данас су уручили вриједан контингент заштитне медицинске опреме паљанском Дому здравља, који је овој локалној заједници донирала Република Србија.

Нити је градоначелник учествовао у томе нити има икакве заслуге за то, али то није сметало да преко „јавне“ ОСМ телевизије покуша да преузме заслуге. У прилогу ове телевизије нису се могле пронаћи изјаве људи који су заслужни за ову донацију – предсједник Србије Александар Вучић, наш суграђанин и бивши репрезентативац Србије Огњен Короман, Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Око 90% прилога је Вуковић који отворено преузима заслуге за нешто с чим нема апсолутно нема никакве везе.

Али добро, шта друго очекивати од човјека који своју слику држи у канцеларији – изборна је година, ваља фризуру намјештати.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here