Покренут хуманитарни број за Дневни центар „Подржи ме – 9. јануар“

0
626

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији данас је покренуо хуманитарни број 1412 у Републици Српској за прикупљање средстава за изградњу и опремање објекта Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у сјеверној Косовској Митровици за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

– Позивамо све хумане људе у Републици Српској да позивом на број 1412 донирају једну КМ за изградњу овог центра и да дјеци, младима и њиховим породицама олакшамо ионако тежак живот на Косову и Метохији – рекао је Срни предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је подсјетио да је Дневни центар у Косовској Митровици, први оваквог типа на Косову и Метохији, пројекат Одбора, те да су до сада помоћ пружили Влада Републике Српске, локалне заједнице, предузећа, основне школе и хумани људи из Српске.

– Објекат од око 700 метара квадратних ставили смо под кров, захваљујући хуманости извођача радова предузећу Иневест 1980 и његовом директору Радошу Петровићу из Косовске Митровице који је велики дио посла обавио бесплатно – рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је укупна вредност објекта са земљиштем око 280.000 евра, те да потребно је још доста средстава за завршетак и опремање како би га дали на кориштење Удружењу родитеља „Подржи ме“ у Косовској Митровици које је окупља више од 140 дјеце, младих и њихових породица.

Сви који желе да помогну изградњу могу то урадити и уплатом средстава на жиро рачун Одбора – 55510000341964-45. 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here