Podsticaji plasteničkoj proizvodnji u Palama

0
516

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da je u ovoj lokalnoj zajednici postavljeno 60 odsto od ukupno 30 plastenika za poljoprivredne proizvođače koji su ostvarili podsticaj putem Programa podrške razvoju plasteničke proizvodnje od 40.000 KM.

Jugović, koji je danas posjetio poljoprivrednike koji su ostvarili pravo na podsticaje, naveo je da će ostatak plastenika biti postavljen iduće sedmice.

„Opština učestvuje sa 28.000 KM i finasira 30 plastenika sa dodatnom opremom, a korisnici učestvuju sa 30 odsto, odnosno 12.000 KM“, rekao je Jugović novinarima.

On kaže da su danas posjetili mladi bračni par Rudić koji su prošli na konkursu i koji žele da se bave plasteničkom proizvodnjom jer im je to jedan od načina da ostvare prihode.

Goran Rudić rekao je da imaju plastenik površine 50 metara kvadratnih, te da su se odlučili da u njemu uzgajaju paradajz, paprike i drugo povrće.

On je zahvalio načelniku opštine i rekao da je plastenik ispunio sva njegova očekivanja te da se nada da će biti viška proizvoda.

Pravo učešća u Programu za dodjelu plastenika putem sufinansiranja imali su svi zainteresovani građani-fizička lica sa prebivalištem i poljoprivrednim zemljištem na području opštine Pale.

Prednost su imale nezaposlene osobe, mladi ljudi i mladi bračni parovi, socijalno i materijalno ugrožene osobe, zaposleni građani sa niskim mjesečnim primanjima kao i penzioneri koji su sposobni za obavljanje plasteničke proizvodnje.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

3 + 2 =