Подршка развојним пројектима на Палама

0
875

Група посланика Социјалистичке партије Српске у Народној скупштини Српске разговарала је данас са начелником општине Пале Бошком Југовићем о функционисању локалне заједнице и том приликом заједнички је оцијењено да Пале имају велики туристички и привредни потенцијал, те заслужују подршку у развојним пројектима.
Народни посланик Горан Селак рекао је новинарима да су као делегација Народне скупштине Републике Српске, са шефом Клуба посланика те партије Максимом Скоком и послаником Андреом Дорић, одлучили да посјете одређени број општина у саставу Сарајевско-романијске регије.

„Као представници законодавне власти имамо добру сарадњу са Југовићем. Видљиво је да на Палама има напретка, првенствено што се тиче туристичких потенцијала, иако имамо проблема са актуелном епидемијом и да су угрожени одређени потенцијали. Али, оно што видимо на подручју Пала и што смо чули, јесте да се предузимају адекватне мјере“, навео је Селак, који је и предсједник Социјалистичке партије Српске.

Селак је рекао да руководство општине Пале има јако добру сарадњу са републичким властима, те да желе да ту сарадњу заједно сви наставе јер је, како је рекао, Југовић човјек који одговорно, професионално и веома добро обавља своје послове.

Југовић је захвалио народним посланицима који су посјетили општину Пале, те истакао да је састанак био неопходан како би се сагледало на који начин они могу помоћи у пројектима локалне заједнице.

Према његовим ријечима, разговарали су о многим темама, о томе како да одређене идеје које треба да потекну из општине Пале нађу мјесто у посланичким клупама, а посланици који су данас посјетили ову локалну заједницу сигурно ће дати подршку свим развојним пројектима.

„Они ће бити уз општину Пале, а то је и њихова обавеза као народних посланика. Данашња посјета показује да је ријеч о нашим искреним пријатељима“, истакао је Југовић и додао да је данашњи састанак користан за општину Пале.

Након састанка, Југовић је народним посланицима Социјалистичке партије Српске показао чиме Пале располажу – Градска пијаца, спортски садржаји, Јахорина, Равна планина…

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here