Подршка иницијативи за продужење времена ноћних клубова

0
215

Директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци Владо Ђајић подржао је иницијативу власника бањалучких ноћних клубова, која ће бити упућена Републичком штабу за ванредне ситуације, да на период од 15 до 30 дана буде продужено радно вријеме ноћних клубова до 3.00 часа, уз примјену епидемиолошких мјера.

Послије данашњег састанка Ђајића и представника бањалучких ноћних клубова речено је да би истовремено биле примјењиване епидемиолошке мјере којима је прописан број посјетилаца који могу да бораве у овим објектима.

“Паралелно са тим треба да пратимо епидемиолошко стање у Бањалуци, Српској, окружењу и свијету и на основу тога би било одређено да ли ће мјере бити продужене, ублажене или укинуте”, рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је узета у обзир чињеница да је смањен број обољелих и инфицираних вирусом корона, а истовремено и потреба власника ноћних клубова да отворе своје објекте и омогуће нормалан рад запосленима, као и економски развој Бањалуке.

Ђајић је нагласио да је заједнички циљ здравље људи, те економски развој града Бањалука и Републике Српске.

“Они су показали да је најважније здравље људи и одали су признање и мени и запосленим у УКЦ-у за велики труд током пандемије вируса корона када је свим људима био омогућен смјештај и њега у овој здравственој установи”, рекао је Ђајић.

Представник власника ноћних клубова у Бањалуци Немања Јерковић захвалио је Ђајићу за подршку, те истакао да ће се у овим објектима и даље придржавати прописаних епидемиолошких мјера.

Он сматра да су се након смањења броја обољелих од вируса корона стекли услови да ноћним клубовима буде продужено радно вријеме.

Јерковић је рекао да у Бањалуци има 12 ноћних клубова, те да је у сваком клубу запослено од 15 до 20 људи.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

13 − 2 =