Под здравственим надзором 10 лица

0
659

На подручју општине Пале три лица су позитивна на вирус корона, док се 10 особа налази под здравственим надзором, изјавио је Срни координатор квалитета Дома здравља „Пале“ Небојша Тановић.
Према његовим ријечима, три особе које су позитивне на вирус корона, добро се осјећају и немају никаквих симптома и у сриједу, 24. јуна, биће рађена контрола првог позитивног лица.

Што се тиче особа под надзором, Тановић је навео да се за пет особа чекају резултати теста на присуство вируса корона, док су остали негативни и нису повезани са ова три заражена лица.

„Епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона је под контролом и задовољавајућа, али би грађани требали озбиљније да схвате прописане мјере и да их се придржавају“, нагласио је Тановић.

Након дужег периода у сриједу, 17. јуна, на Палама је забиљежен нови случај вируса корона, а ријеч је о мушкарцу средње животне доби који је стигао из иностранства.

Заражена су и два лица која су била у контакту са том особом, а ријеч је о породичним контактима, мушкарцу и жени старије животне доби, који се добро осјећају и немају никаквих симптома.

Сва три заражена лица налазе се у кућној изолацији. На њиховим листима нема више контаката.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here