Почели припремни радови за изградњу новог вртића

0
810

Радници предузећа „Електродистрибуција“ Пале данас су започели неопходне грађевинске и електромонтажне радове на измјештању далеководне мреже из круга Дјечијег центра „Бубамара“, што је предуслов за почетак изградње новог јавног вртића у паљанској општини који ће омогућити пријем још 150 малишана.
Из Општинске управе наводе да локална заједница у току ове грађевинске сезоне планира да изгради савремени објекат вриједан 650.000 КМ, који ће физички бити повезан са постојећим обдаништем „Бубамара“, те значајно увећати досадашњи капацитет ове предшколске установе.

„Имајући у виду чињеницу да се већ дуже тражи мјесто више у вртићу, изградњом нове зграде ћемо омогућити пријем још 150 малишана, чиме ћемо на најбољи могући начин одговорити потребама и захтјевима родитеља за смјештај дјеце у предшколску установу“, рекао је начелник Пала Бошко Југовић.

Југовић је додао да у Дјечијем центру „Бубамара“ бораве 184 малишана који су распоређени у седам старосних група, од којих су двије намијењене најмлађем, јасличком узрасту.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here