Почела реконструкција и санација пет улица

0
698

На Палама је почела реконструкција и санацији пет улица у овој општини, док су двије у припремној фази, изјавио је начелник Бошко Југовић.

Он је навео да ускоро треба да буде завршена тендерска процедура за још 12 улица, те ће бити око двадесетак улица које ће покушати да санирају у овој години, а укупна вриједност радова је 1.500.000 КМ.

Југовић је рекао да су у току радови у двије улице – Јована Дучића и Михајла Пупина на Лукама, као и у улици на Трницама, те реконструкција Улице Милана Симовића код Тржног центра “Том”, гдје ће бити изграђена и канализациона мрежа и водоводни прикључци.

Он наводи да су завршени земљани радови у Улици Бранка Ћопића која је, како каже, била трн у оку због прилаза Обданишту “Бубамара”, гдје је општина откупила земљиште у вриједности 80.000 КМ, реализовала уговор са фирмом “Мајнекс” и сада је та улица у комуникацији.

“Надамо се да ћемо из године у годину смањити број оштећених улица. Оне које не стигнемо ове године озбиљније реконструисати ћемо средити колико може да се обавља комуникација”, рекао је Југовић.

Он је нагласио да покушавају да врате вјеру у општину и да у години која није изборна ураде што више.

Реконструкцију седам улица на подручју Пала изводе предузећа “Мајнекс”, “Станишић”, “Илиџа путеви” и “Велике шуме”.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here