Почела изградња моста Пале – Обилићево у вриједности од 200.000 КМ

0
668

На саставу центра Пала и насеља Обилићево, данас је почело постављање првих носача моста који ће спајати Обилићево са урбаним дијелом Пала, чиме ће у великој мјери становницима овога насеља бити олакшана комуникација према Палама.

Радове су данас обишли представници општинског руководства, истичући да је из општинског буџета издвојено 200.000 КМ само за конструкцију моста, те да ће бити издвојена додатна средства за улицу Десанке Максимовић, која ће бити изграђена преко моста.

„Овај мост је круна свих наших инвестиција у насељу Обилићево. Његовом изградњом отворићемо ово насеље према центру Пала, али и смањити саобраћајну гужву преко улице Српских Ратника. Такође, олакшаћемо комуникацију становницима насеља Обилићево према Палама и користим прилику да им пожелим да овај мост дуго користе, у здрављу и срећи. Ово је један од наших највећих подухвата ове године, који ће бити спона грађанима Пала и порука да се Пале морају ширити у свим својим дијеловима. Данас могу да изразим понос и задовољство због тога, у име општинске управе и свих грађана Пала“, истакао јe начелник Југовић.

Поред тога што ће овим великим инвестиционим пројектом бити смањена саобраћајна гужва преко улице Српских ратника, те повезан центар Пала са улицама Јована Дучића, Михајла Пупина, Београдске, биће и олакшан прилаз за родитеље и ученике у Основну школу „Србија“, који су до сада користили обилазне путеве до ове школске установе.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here