Плате у области просвјете и културе неће бити смањене

0
762

Плате и накнаде за просвјету и културу неће бити смањиване, потврђено је на данашњем састанку министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драганом Гњатићем, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је констатовано да ће одређени број радника у основним и средњим школама, који немају пуну норму, допуну норме вршити на нивоу актива директора, а то је пракса која се у школама примјењује годинама и тако ће бити и убудуће.

Министар Наталија Тривић упознала је представнике синдиката са припремама и плановима за наредну школску годину.

„Припремамо се да настава почне 1. септембра у школским клупама, а у сарадњи са Републичким педагошким заводом разрадићемо неколико модела наставе којима ћемо прибјећи  ако епидемиолошка ситуација  буде налагала другачије“, рекла је министар просвјете и културе Наталија Тривић.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић истакао је да треба тражити могућности за повећање плата за све запослене, као и квалитетнија и боља рјешења по питању приближавања платних коефицијената радника у основним школама коефицијентима радника запослених у јавној управи.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here