Патријарх Иринеј и Лончар: Апел за поштовање мјера током слава

0
63
Његова светост патријарх српски Иринеј и министар здравља Србије Златибор Лончар апеловали су данас да се грађани током крсних слава придржавају епидемиолошких мјера на спречевању ширења вируса корона.

Патријарх Иринеј је рекао да СПЦ и Министарство здравља Србије имају исти циљ, а то су здравље и добробит грађана, које је позвао на солидарност и јединство, саопштено је из Владе Србије.

Он је указао да су славе догађаји који симболишу духовност, баштине традицију, окупљају и чувају породице, а да данас “у времену епидемије, имају и посебан значај, јер начином на који се прослављају директно утичу на очување јавног здравља”.

У складу са тим, патријарх Иринеј и министар Лончар позвали су грађане да се у свакој ситуацији придржавају противепидемијских мјера, а да крсне славе обиљеже на начин којим неће угрозити здравље и животе својих најближих, саопштено је из Владе Србије.

Лончар и патријарх Иринеј разговарали су у Патријаршији, а састанку је присуствовао и директор Клинике за инфективне и тропске болести у Београду Горан Стевановић.

Лончар је упознао патријарха о епидемијској ситуацији у Србији, те га је информисао и о припремљености здравственог система на нови пик вируса корона, додаје се у саопштењу.

Он је истакао да ће здравствени радници и овога пута учинити све да очувају здравље грађана, али да је неопходно да се поштују мјере како би се епидемија држала под контролом.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

20 − 6 =