Парађина: Сачувати сјећање на хероје рата

0
93

Борачка организација општине Пале прославила је данас крсну славу Митровдан служењем парастоса у Цркви Успења Пресвете Богородице и полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје у овој локалној заједници.
Вијенце су, осим борачких удружења, положили и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и начелник општине Пале Бошко Југовић.

Након тога сломљен је славски колач и организован славски ручак.

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина истакао је да је овај дан прилика за сјећање на све борце који су своје животе дали за стварање Републике Српске.

Парађина је нагласио да хероји рата треба да буду у сјећању свих садашњих и будућих генерација.

„Само друштво које има своју историју и богату прошлост може имати и завидну будућност“, поручио је Парађина.

Он је нагласио да је највећи проблем са којим се сусрећу припадници борачких категорија – запошљавање, прије свега дјеце погинулих бораца, због чега би Влада Републике Српске требало да донесе такве мјере које ће бити спроведене у 2020. години, а које би омогућиле да сва та дјеца буду запослена.

Према његовим ријечима, потребно је направити нове модалитете како би били запослени и демобилисани борци, који су у најтежој позицији.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић честитао је славу свим борцима, старјешинама и командантима Војске Републике Српске, као и предсједницима борачких организација.

Вуковић је нагласио да је Митровдан постао значајан датум за Републику Српску и изразио задовољство што је на Палама изграђено централно спомен-обиљежје које заслужују погинули борци, али и Пале.

„Предстоји нам борба за права људи који су из реда категорија којима се бави Борачка организација Републике Српске. Ми, као појединци који смо у јавним институцијама, морамо да признамо да ту посао није завршен“, рекао је Вуковић и додао да је ријешено стамбено збрињавање ових категорија, али су још отворена питања њиховог запошљавања

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

five × two =