Паника на Аустралијан опену, 47 тенисера у карантину

0
430

Најмање 47 тенисера стављено је у карантин због неколико случајева заразе вируса корона откривеним у авионима којим су допутовали у Мелбурн на Аустралијан опен.

Прави хаос настао је на Отвореном првенству Аустралије након што је утврђено да су четири особе позитивне на вирус корона, а биле су на два лета којима су тенисери допутовали на турнир.

Један од позитивних случајева је и тренер који је рекао да му је „жао због посљедица“ које сада сви осјећају, јавља Би-Би-Си.

Играчи су прије укрцавања на лет морали да имају негативан тест на вирус корона, а затим су смјештени у одређене карантинске хотеле у Мелбоурнеу и Аделејду.

Њима је дозвољено до пет сати дневно да тренирају на терену, осим оних који су стилги спорним летовима и који су затворени у своје собе.

Период затварања, односно карантина наљутио је неке играче који су рекли да им правило није било јасно.

– Да су нам рекли за ово раније не бих дошла да играм у Аустралију. Остала бих код куће – написала је румунска играчица Сорана Кирстеа на Твитеру.

Међу њима су и врхунски играчи Викторија Азаренка, Слоун Стивенес, Кеиј Нишикори, Ангелика Кербер и Британка Хеадер Ватсон.

Директор Аустралијен опена Крег Тили инсистира да турнир, први Грен слем сезоне, почне према плану 8. фебруара.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here