Паљански бициклиста Тадија Тадић возиће у суботу међународни Бревет од 400 километара у Брчком

0
590

Паљански бициклиста Тадија Тадић рекао је за „Паљанске новости“ да ће у суботу, 15. августа, у Брчком, бити учесник Међународног Бревета од 400 километара, чији је старт планиран за 7.00 часова и који би требало да буде завршен за 27 часова, односно, у недјељу у 10.00 часова.

Према његовим ријчима, организатор ове званичне трке без побједника, која садржи Бревет 200 километара и Бревет 400 километара, је француски клуб Audax Club Parisien (АЦП).

„Бревет 400 возићемо нас двојица бициклиста из БиХ и један Американац, док остали возе Бревет 200. Крећемо заједно, а, након пређених 200 километара, они стају, док нас тројица настављамо даље, до крајњег циља. Сви возимо по већ одређеној маршути, коју морамо да поштујемо“, објасио је Тадић.

Он је нагласио да вјерује у себе и своју способност, те се нада да ће вожња у суботу протећи у најбољем реду.

„Мени је само циљ да са својим другарима извезем Бревет у предвиђеном временском року. Припремао сам се и очекујем да ћу успјети. Само двије ствари ме могу спријечити да завршим вожњу, а то су: неисправан бицикл и повреда неког мишића. Требао би возити друмски бицикл јер је вожња брдским бицклом, овом маршутом, тешко изводљива. У току вожње ове трке нема спавања и то ми најтеже пада. Наравно, можемо да одморимо када год хоћемо, али није добро превише одмарати, самим тим способност за завршетак трке се смањује“, истакао је Тадић за „Паљанске новости“.

Он је додао да су организатори за такмичаре који успјешно заврше Бревет уприличили и додјелу медаља, те да се он бори за ружичасту, а колеге које заврше Бревет 200 добијају бронзану медаљу.

„Једино Audax Club Parisien (АЦП) има право да региструје, одобрава и верификује ову врсту догађаја. Сваки Бревет добија јединствен верификациони број који се хронолошки додјељује у зависности од времена пријаве. Од свог оснивања, 1921. године, АЦП води регистар свих досадашњих бревета. Они дају одобрење државама за одржавање ове трке. Дизајн медаља које организатори набављају, а такмичари купују, мијења се сваке четврте године, односно, након сваког Париз – Брест – Париз Бревета. Трошкове набавке и дистрибуције наручених медаља одређује организатор“, рекао је Тадић.

Он истиче да спремност и упорност, која је потребна за поменуту вожњу, већ посједује, те да остаје само да га, ако Бог да, послуже временске прилике и да га бицикл одвезе до циља.

„Паљанске новости“ нашем суграђанину желе пуно успјеха на трци, а ви, наши драги читаоци, будите са нама у недјељу када ћемо објавити резултате трке.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here