Паљани „циљају“ побједу на отварању сезоне, прва утакмица у недјељу, 09. августа у Палама

0
637

Наредног викенда, 08. и 09. августа, у оквиру ФС Републике Српске стартује фудбалска сезона 2020/21, а члан друголигашког „Истока“ паљанска „Вучица“ на премијери дочекаће екипу „Будућност“ из Пилице.

Припреме су почеле почетком јула, а на прозивци је било око тридесетак фудбалера.

Међу играчима су и нове снаге: Богдан Симанић, Милан Гутаљ и Марко Маљукан, који су дошли из „Славије“, а млађани Ђорђе Ступар дошао је из „Олимпика“.

Ту су и старосједиоци: Никола Мијовић, Никола Лазаревић, Борислав Цицовић, Никола Шаровић, Страхиња Чворо, Никола Цицовић, Драган Цицовић, Никола Живковић Жиле, Милош Кошарац, Немања Лукић, Милош Короман, Саво Терзић, Ђорђе Лукић, Филип Папић, Стефан Јокић, Његош Мухаремовић, Јован Парађина, Марко Благојевић, Његош Баричанин, Алекса Церовина, Немања Слијепчевић, Дејан Обрадовић, Страхиња Горанчић, Ненад Зековић и Миљан Пуровић, богатији за прошлосезонско искуство, те је ова екипа – спој искуства и младости, попуњена на свим позицијама.

Игране су и контролне утакмице у Вогошћи са „Унисом“ без побједника (0:0), у Витковићима је надигран „Азот“ (1:2), а на домаћем терену пораз од „Славије“ (1:2).

Иако је било ситних проблема, Паљани су припреме одрадили „ударнички“, са пуно позитивне енергије и елана, те спремно и са оптимизмом улазе у ново првенство.

„Пет мјесеци се није играло због пандемије вируса корона, а до прекида првенства били смо пети на табели. Лига је ослабљена неиграњем `Леотара`, `Дрине` и `Сутјеске`, ушли смо у виши ранг и апетити су нам порасли, те вјерујем у своје снаге да можемо направити искорак у разултатском смислу“, рекао је за „Паљанске новости“ Срђан Делипара, стратег паљанске „Роме“.

Он је додао да је пред овим клубом занимљива сезона, жељни су утакмица, а премијеру чекају спремно и у доброј атмосфери.

„Уважавамо максимално ривала и гости имају своју рачуницу, тако да нема сумње да нас чека изузетно тежак задатак. Ми сваки меч играмо на побједу, без обзира ко је на другој страни, а наша очекивања су велика. Ја вјерујем у своју екипу да ће дати свој максимум, те чврсто и мушки одиграти премијерни сусрет. Играћемо нашу игру са жељом да се надигравамо. Имамо довољно искуства, играчког знања и квалитета, да упишемо побједу. Неће бити лако, али ја сам увијек оптимиста и вјерујем да ћемо у слављеничкој атмосвери отворити сезону“, истакао је Делипара.

Меч између фудбалера „Романије“ и „Будућности“ играће се у недјељу, 9. августа, на Палама, са почетком од 18.00 часова, а наш портал Паљанима жели много спортске среће и да остваре спортске амбиције.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here