Пале: Живот иде даље: Порука филма “Сара” и књиге “Без наслова”

0
665

Збирка поезије трагично настрадалих сестара Андрее и Свјетлане Васиљевић, које је сачувала и у књигу “Без наслова” преточила њихова мајка Рада, представљена је вечерас на Палама кроз документарни филм “Сара”.

Андреа и Свјетлана, дјевојчице од десет и 15 година, вољеле су да пишу и цртају и имале планове за будућност који су 18. септембра 2005. године заувијек прекинути у саобраћајној несрећи на путу према Палама.

Њихове радове сачувала је мајка Рада, која је дио пјесама уврстила у књигу поезије, а објавио Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Мајка Рада рекла је да је ово друга промоција и захвалила свима који су дошли у Културни центар на Палама и пружили подршку.

Она је рекла да је одабрано тридесетак пјесама и свакој додат по цртеж, те да се нада да ће промоција послати поруку да живот иде даље без обзира какве околности задесе човјека.

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Бојан Џинић рекао је да збирка поезије представља квалитетно дјело и да му је драго што је Завод препознао квалитет, поготово имајући у виду што су дјевојчице учествовале и у писању испред Завода у пројектима “Дјеца стварају хитове”.

Четири и по године након несреће родила се Сара која је, као и сестре, надарена за писање и пише о сестрама, мајчиним очима, осмјеху.

Сара је рекла да је поносна на своју мајку јер је смогла снаге да прође кроз све што ју је задесило, као и на збирку поезије без обзира на велику количину туге.

Режисер филма Слободан Тинтор рекао је да није било лако снимити овако емотивну и тешку причу једне мајке, али доласком Саре филм има срећан крај.

Збирка поезије “Без наслова” трагично настрадалих сестара кроз документарни филм биће представљена у четвртак, 3. марта, у Народној библотеци Соколац.

ПАЛЕ, 1. МАРТА /СРНА/ – Збирка поезије трагично настрадалих сестара Андрее и Свјетлане Васиљевић, које је сачувала и у књигу “Без наслова” преточила њихова мајка Рада, представљена је вечерас на Палама кроз документарни филм “Сара”.
ПАЛЕ, 1. МАРТА /СРНА/ – Збирка поезије трагично настрадалих сестара Андрее и Свјетлане Васиљевић, које је сачувала и у књигу “Без наслова” преточила њихова мајка Рада, представљена је вечерас на Палама кроз документарни филм “Сара”.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here