Пале: Заражено још 13 лица

0
587

На подручју општине Пале у посљедња 24 часа евидентирано је још 13 случајева вируса корона, а шест лица се опоравило, изјавио је Срни координатор квалитета здравља у паљанском Дому здравља Небојша Тановић.

Тановић је прецизирао да је ријеч о осам мушкараца и пет жена, од којих су два мушкарца старије, три средње и три млађе животне доби, док су двије жене старије и три средње животне доби.

„Новозаражена лица се осјећају добро и сви тренутно имају блажу клиничку слику. Три лица се налазе на болничком лијечењу због одређених здравствених компликација које су имали прије тестирања, али се и њихово стање полако стабилизује“, објаснио је Тановић.

Према његовим ријечима, паљански Дома здравља јутрос је послао 30 узорака на тестирање, а у недјељу, 11. октобра, биће узети узорци 20 особа које су пријавиле симптоме карактеристичне за вирус корона.

Тановић је апеловао на грађане Пала да се максимало придржавају заштитних мјера препоручених од Института за јавно здравство Републике Српске, те да поштују физичку дистанцу, користе заштитне маске и да се уздрже од већих окупљања, како не би дошло до поновног погоршања епидемиолошке ситуације у општини.

На подручју општине Пале активно је 30 случајева вируса корона.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here