Пале: За шест мјесеци остварено 4.671.092 КМ буџета

0
324

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци који је остварен у износу од 4.671.092 КМ или 37,02 одсто од укупног буџета.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је план извршења буџета за прву половину године са суфицитом јер одређени пројекти још нису завршени, али ће се до краја године бити анулирати и буџет ће бити реалан.

“То су увидјели и одборници, који нису имали значајнијих примједби. Право извршење буџета очекује се тек када се финализирају и инвестиционе активности”, рекао је Југовић новинарима након сједнице.

Он је навео да су одборници усвојили двије битне одлуке када су у питању инвестиције, а тичу се изградње друге фазе топловода за измјештање Топлане и подршке УНДП-а програму енергетске ефикасности у оквиру које ће општини бити донирано 140.000 КМ за замјену комплетне лед расвјете.

Када је ријеч о измјештању топловода, Југовић каже да је тај пројекат подијељен на двије фазе, тако да ће се једна финансирати ове године, а друга идуће како би мање изгубили времена и брже реализовали пројекат.

“За топловод је урађена студија. Општина је морала да са послом измјештања топловода крене од нуле и да кредитима постепено ради дио по дио измјештања топловода из центра Пала”, рекао је Југовић и додао да ће тај пројекат бити урађен за много мање новца него што је планирано.

Он додаје да постоје двије потенцијалне локације за градњу нове топлане и то један уз Миљацку у близини свадбеног салона “Комета” и на такозваној индустријској зони бивше фабрике “Фамос”, која је и потенцијална локација нове трасе гондоле Пале – Јахорина.

Одборници опозиције, коју чине СДС, ПДП и ДНС, нису подржали извјештај о проведеној финансијској ревизији, наставку изградње топловода, те измјене регулационих планова на Јахорини.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Игор Тошић каже да се на Јахорини граде и проширију објекти, а требало би да се заустави свако даље ширење јер нема довољно капацитета ни за постојеће објекте када је ријеч о електро, водоводној и канализационој мрежи.

Тошић за изградњу топловода и нове топлане наводи да “немају прецизно дефинисану планску документацију нити одговарајуће дозволе” и да су зато гласали против.

Одборници су на данашњој сједници усвојили и Извјештај о спроведеној ревизији општине Пале за протеклу годину, задуживши извршну власт да испуни све препоруке ревизора.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

19 − 13 =