Пале: Туристи могу искористити ваучере у пет паљанских хотела

0
691

Према званичним подацима Министарства трговине и туризма Републике Српске, посјетиоци наше општине овога љета моћи ће искористити туристичке ваучере у хотелима у Палама: „Дамис“ и „Златна жита“, те на Јахорини: „Термаг“, „Батагон Бистрица“ и „Лавина“.

Менаџер хотела „Термаг“ Немања Вучетић рекао је за „Паљанске новости“ да је овај хотел, поред туристичких ваучера, гостима припремио додатне попусте и промотивне пакете.

„Ми, уз ваучере, нудимо и додатни попуст од 50 одсто током љета, а сви они који бораве у хотелу `Термаг`, ако остваре минимум три ноћи, добију још двије ноћи гратис. Мислим да је то заиста прихватљива комбинација за домаће госте и веома приступачна за одмор на Јахорини“, истакао је Вучетић.

Он је додао да је овај хотел припремио и разне промотивне пакете, подстичући што дужи боравак туриста у природи Јахорине.

„Концепт пакета је такав да највише форсирамо адреналин, односно вањске активности, како би људи провели што више времена напољу и како би на што љепши и нови начин упознали све оно што Јахорина може да пружи током љета. Ми јесмо примарно зимска дестинација, али и током љета наша планина има много тога да понуд. Концепт пакета направили смо тако да комбинујемо све услуге вожње бицикла, квадова и шетачких стаза, а у припреми је и пакет који ће садржати све адреналинске садржаје које нуди и Олимпијски центар, тако да имамо довољно понуда за свачији укус“, навео је менаџер „Термага“.

Он је истакао да је одређен број туриста већ искористио ваучере, те изразио наду да ће ова љетна сезона на Јахорини бити посјећена, колико је то могуће у тренутног епидемиолошкој ситуацији.

„Што се тиче ове године, хотел `Термаг` базираће се на домаће госте из БиХ, али и сви гости из осталих земаља су нам добродошли. Свему доприносе добре понуде, али и садржаји које је Олимпијски центар припремио ове године за туристе, а ми покушавамо да то пратимо нашим пакетима, понудама и попустима. Мислим да нас очекује интересантно и добро љето на Јахорини“, додао је Вучетић.

Према његовим ријечима, поред редовних туристичких пакета, хотел „Термаг“ ове године одржаће и спортске манифестације такмичарског типа, трејл трку „Termag challenge race“ и „Bike maraton“, са циљем промовисања и развоја љетњег туризма на Јахорини.

„Када је ријеч о трци `Termag challenge race`, ове године имаћемо три стазе: плаву, црвену и црну, од 12 до 47 километара, дакле, за свачију кондициону спрему. Трка ће бити одржана 12. јула, а до сада је пријављено већ око 250 такмичара из осам земаља. Припремили смо добар наградни фонд, имамо новчане и награде наших пријатеља: Дрина осигурања и компаније `Проинтер`. Такође, овога љета имаћемо и један сасвим нови садржај – ‚Mountain bike maraton`, који ће бити одржан 15. августа, са циљем да Јахорину прикажемо као дестинацију за цико-туризам, за који заиста има много потенцијала“, најавио је Вучетић за „Паљанске новости“.

Иако сама Јахорина нуди велики број разноврсних туристичких садржаја, ни остали дијелови општине Пале нису сиромашни туристичком понудом.

Тако, туристи могу у Палама уживати у богатој гастрономској понуди, посјетити знаменитости и културно – историјске споменике наше општине, а они радозналији могу се попети у пећине попут „Новакове“ и „Орловаче“, које представљају прави бисер паљанског туризма.

Такође, не смијемо заборавити ни све љепоте ски – центра „Равна планина“, попут вожње гондолом и купања у отвореним базенима, као ни незаобилазан туристички излет на водопаде извора Паљанске Миљацке.

Уколико се двоумите гдје да љетујете ове године, предлажемо да подржите привреду Српске и изаберете неки од њених туристичких бисера, али не било који, већ Пале и Јахорину.

Довољно је да кажемо 24 часа боравка на надморској висини и до 1.916 метара, зар не?

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here