Пале: Сутра наставак вакцинације особа старијих од 65 година

0
540

Дом здравља Пале наставиће сутра вакцинацију лица старијих од 65 година против вируса корона, а припремљено је 350 доза руске вакцине „спутњик ве“, рекао је Срни координатор квалитета ове здравствене установе Небојша Тановић.

Наводећи да ће вакцинација почети у 8.00 часова, Тановић је нагласио да су спремне и 703 дозе вакцине кинеског произвођача „Синофарм“ за ревакцинацију.

– Јуче смо вакцинисали 81 лице вакцином америчког произвођача `Фајзер`, од којих је 36 особа старијих од 65 године, те 45 просвјетних радника са подручја општине Пале – истакао је Тановић.

Он је додао да би у паљанском Дому здравља ревакцинација лица вакцинисаних у претходном периоду требало да буде завршена до 20. јуна.

Према његовим ријечима, ова установа до сада је вакцинисала 1.894 суграђанина, од којих је 178 ревакцинисано, не узимајући у обзир оне који су се вакцинисали у Србији.

– Вакцинисани су радници Дом здравља Пале, корисници услуга и запослени у Дому за старија лица `Натура`, као и просвјетни радници са подручја ове локалне заједнице – наводи Тановић.

Вакцинација против вируса корона је добровољна и бесплатна, а приоритетне групе становништва за вакцинацију су здравствени радници, корисници и запослени у старачким домовима, особе старије животне доби и хронични болесници.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here