Пале: Средњошколци и наставници у шетњи поводом Дана српског јединства

0
226

Ученици Средњошколског центра “Пале” заједно са наставницима данас су у шетњи, коју су назвали “Домовина се брани књигом и песмом о небу”, обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе, које су се и завијориле у међу омладином.
Ученица четвртог разреда Гимназије Анђела Вуковић истакла да је заједно са другарицама носила платно које има своје значење, а да су ту и три дјевојке обучене у различите боје.

“Обучена у црно представља страдање и бол сваке српске жене, дјевојка у бијелом представља чедност и невиност сваке жене и црвена девојка представља ватру у генима сваке Српкиње која ће увијек наћи последњи атом снаге да се избори за оно до чега јој је истински стало у животу”, рекла је Вуковићева.

Вуковићева каже да она представља Kосовку девојку од које је, како сматра, потекла свака Српкиња.

Шетња је организована од Средоњшколског центра према Филозофском факултету, па ка Храму Светог архангела Гаврила на Палама и до градског трга.

Ученик четвртог разреда Средњошколског центра Kатарина Мандић рекла је новинарима да носе поруку да је јако важно очувати српску заставу, њене боје и да се сваки дан треба борити за јединство.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here