Пале: Расписан Јавни позив за подстицај развоја пољопривреде у вриједности од 50.000 КМ

0
656

Данас почиње пријава на расписани Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде на територији паљанске локалне заједнице, за шта је општина Пале из буџета издвојила 50.000,00 КМ, рекао је за „Паљанске новости“ вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Игор Иконић.

Према његовим ријечима, средства ће бити расподјељена у двије категорије: за пољопривредну механизацију биће издвојено 30.000,00 КМ и за пољопривредне прикључке 20.000,00 КМ.

Иконић је истакао да право пријаве на Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде имају сви заинтересовани пољопривредници, пољопривредна газдинства која имају регистровану пољопривредну дјелатност, те грађани који имају потребу за модернизацијом својих пољопривредних машина и прикључака или за куповином нових.

„Да би се потенцијални корисник могао пријавити на поменути Јавни позив, потребно је да има пребивалиште на територији општине Пале, да посједује властито земљиште или да користи земљиште под Уговором о закупу. Уз пријаву је неопходно доставити кућну листу и Потврду о мјесечном примању чланова домаћинства, те Потврду о незапослености са Бироа за запошљавање. Биће нам драго ако у оквир буџета будемо могли укључити све оне који се пријаве, а, уколико то не буде било могуће, основни критеријуми за избор корисника биће мјесечна примања чланова домаћинства, као и припадност одређеним категоријама становништва, што подразумијева породице погинулих бораца, ратних војних инвалида, те демобилисаних бораца“, навео је Иконић.

Он је нагласио да пријава на Јавни позив обухвата врло једноставну документацију, због чега се очекује велики одзив грађана општине Пале, те додао да ће у оквиру буџета покушати да изађу у сусрет свима који  буду испуњавали услове Јавног позива.

Пријава на Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде могућа је у просторијама општине Пале, а за више информација заинтересовани могу позвати број телефона 057/223-004.

Документе за пријаву можете преузети овдје:

Изјава-пољопривреда-2020-г. (1)

Захтјев-за-подстицаје-2020-г.-пољопривреда

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here