Пале: Почиње градња вртића „Бубамара“

0
862

У Палама је озваничен почетак изградње новог вртића „Бубамара“.

Ово је у посљедњих 30 година прво улагање у овакав објекат.

Нови вртић моћи ће да прими више од 130 малишана.

Новац за изградњу обезбиједила је општина Пале, а Влада Српске финансираће спољашње уређење и изградњу приступног пута.

Премијер Републике Српске је порручио да Српска на овај начин показује да води рачуна о најмлађима и о будућности.

– Посебна је част присуствовати оваквим догађајима јер Република Српска на овај начин показује да мисли о најмлађима и о будућности. Посебно је задовољство да имате средину, градове и мјеста у Српској којима су постојећи капацитети у вртићима мали и да их треба проширивати – рекао је Вишковић.

Он је истакао да је то знак да у тој средини има живот и будућности, те да људи ту и остају и рађају се.

Вишковић је рекао да ће Влада Републике Српске подржати ову инвестицију као и бројне до сада, подсјећајући да је у посљедњих десетак година много новца уложено у општину Пале.

Начелник општине Пале Бошко Југовуић захвалио је Влади која је са 200.000 КМ помогла спољашње уређење вртића и приступни пут.

– Ми смо одвојили своја средства да урадимо комплетан објекат по систему кључ у руке, а опет се захваљујем Влади која је нашла могућност да помогне што ће омогућити да се вртићу приђе безбједно – рекао је Југовић.

Директорка Дјечијег центра „Бубамара“ Вања Југовић рекла је да ће изградња новог вртића, површине 550 метара квадратних, највише обрадовати родитеље јер постојећи капацитети нису могли да задовоље све потребе.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here