Pale: Održana manifestacija „Doviđenja dragi vaspitači“

0
769

U organizaciji JU Dječijeg centra „Buba- Mara“ večeras je u Kulturnom centru Pale održana završna svečanost za 30 malih maturanata ove ustanove, pod nazivom „Doviđenja dragi vaspitači“.

Direktor JU Dječijeg centra „Buba- Mara“ Slavka Brezo istakla je da vrtić „Buba- Mara“ trenutno pohađa oko 190 mališana koji su upisani u cjeloviti razvojni program, a da je večerašnjom svečanošću ipraćeno 30 malih maturanata.

„Ova manifestacija je posvećena našim drugarima koji u septembru kreću u prvi razred Osnovne škole, i većina njih je dugo član vrtića, neki su tu čak i od jasličkog doba“, rekla je Slava.

Ona kaže da njih sada očekuje malo teži period školovanja, ali da je sigurna da će iz vrtića „Buba- Mara“ ponijeti samo najljepše uspomene.

„Želim im puno sreće u daljem školovanju, a roditeljima čestitam đaka prvaka“, izjavila je Brezo.

Brezo kaže da su mališani vrtića u okviru ove svečanosti sa svojim vaspitačima pripremili baletne i folklorne koreografije, recitacije, igrokaze i skečeve.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović pohvalio je marljiv rad rukovodstva i vaspitača „Buba- Mare“, rekavši da je večerašnja manifestacija jedan lijep događaj u Palama, jer se njom ispraća 30 malih maturanata budućih đaka prvaka.

„Malim maturantima želim uspješan početak osnovnog školovanja, da sa svojim roditeljima imaju puno zdravlja, sreće i uspjeha u budućem životu“, istakao je Jugović.

Na samom kraju manifestacije „Doviđenja dragi vaspitači“ maliđanima su uručene dipolome za uspješan kraj vrtićkog vaspitanja.

U okviru večerašnje svečanosti mnogobrojnoj publici su se večeras predstavili i bivši članovi vrtića „Buba- Mara“, koji pohađaju osnovnu Muzičku školu u Palama.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here