Пале: Од новозаражених 16 особа, седморо из Дома за старија лица

0
610

У Палама је евидентирано 16 нових случајева вируса корона, од којих су седам корисници Дома за старија лица „Натура“, рекао је помоћник директора Дома здравља „Пале“ за медицинска питања Предраг Благојевић.

Благојевић је навео да од седам новозаражених особа из Дома за старија лица, њих пет нису паљански осигураници.

Према његовим ријечима, старосна структура новозаражених лица је од 26 до 77 година.

Он је нагласио да су двије особе опорављене од вируса корона, тако да број активних случајева на територији општине Пале износи 69, од којих су у Дому „Натура“ 43 активна случаја.

Благојевић је поручио да на Палама епидемиолошка ситуација није забрињавајућа, док је у Дому „Натура“, према броју обољелих, а не према клиничким сликама, веома тешка.

Он је додао да су од почетка јула на Палама заражена три доктора, један техничар и један члан немедицинског особља.

– Четири радника паљанског Дома здравља у потпуности су се опоравила и вратиће се својим обавезама, док је један још заражен, али се опоравља. Према поузданим сазнањима, докторице нису добиле вирус у Дому здравља „Пале“ – навео је Благојевић.

Он је рекао да се на болничком лијечењу у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву тренутно налази шест особа које немају тешку клиничку слику.

На територији општине Пале од 31. марта евидентирано је укупно 150 случајева вируса корона, док је опорављено њих 87, а четири су преминуле.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here