Пале: Млади очистили плато некадашњег хотела „Панорама“

0
751

Волонтери и активисти омладинског удружења „Савјет младих Пале“ јуче су у оквиру пројекта „Вратимо осмијех планети“, који финансирају УНДП БиХ и општина Пале, очистили плато некадашњег хотела „Панорама“.

Ријеч је о пројекту „Вратимо осмијех планети“, а у акцији, која је осим чишћења једног запуштеног дијела општине имала за циљ и подизање свијести о значају очувања животне средине и промовисање здравих животних стилова, учествовало је 20 младих са подручја општине Пале.

Предсједник „Савјета младих Пале“ Кристина Ковач захвалила је локалном комуналном предузећу које је помогло да се отпад са те локације одвезе на депонију.

Слика

Ковачева је позвала све младе са подручја општине да се укључе у активности које ће ова организација у склопу пројекта „Вратимо осмијех планети“ спроводити у наредном периоду, а тичу се уређења овог града и заштите животне средине, саопштено је из удружења „Савјет младих Пале“.

Овим пројектом предвиђена је садња дрвећа и ниског растиња, цвјетни засади вишегодишњег цвијећа и биља као и постављање парковског мобилијара.

Слика

Активност чишћења је дио, пројекта „Вратимо осмијех планети“ реализован у склопу Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД/, који финансира Европска унија, а спроводи развојни програм Уједињених нација.

Активности подржава општина Пале.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here