Пале: Екипа „Обилић“ побједник турнира у уличном баскету

0
705

Мјешовита екипа „Обилић“ побједник је 17. међународног турнира у уличном баскету који је одржан у Палама.

Овај турнир је на ранг-листи Међународне кошаркашке федерације /ФИБА/, а побједници ће имати право учешћа на Челенџеру, чију локацију ће ФИБА накнадно саопштити.

Побједничка екипа освојила је 1.000 евра, другопласираној екипи „Пасс“ из Бијељине припала је награда од 300 евра, а у конкуренцији јуниора и кадета, побједници су освојили медаље, пехаре и вриједне робне награде.

Члан екипе „Обилић“ и професионални кошаркаш Милијан Боцка из Србије каже да је организација била на врхунском нивоу, да је његова екипа играла тимски, што је показала побједом.

Један од организатора турнира „Стритбол Пале 2020“ Марко Лазаревић захвалио је посјетиоцима, као и спонзорима – општини Пале, граду Источно Сарајеву и приватним привредним субјектима који су подржали организовање овогодишњег такмичења.

-Турнир је завршен синоћ побједном мјешовите екипе `Обилић`. Иако је турнир организован у много измијењеним и скромнијим околностима усљед пандемије вируса корона, потрудили смо се да све прође у најбољем реду- изјавио је Лазаревић новинарима.

Лазаревић је навео да је од ове године новина додјела награде за фер-плеј на терену и носи име Александар Томић, у част прерано преминулог паљанског баскеташа.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је побједницима награду, истакавши да су организатори уложили велики напор да се одржи 17. турнир упркос епидемији вируса корона и да су испоштоване све препоручене епидемиолошке мјере.

Он додаје да је турнир у уличном баскету најљепши спортски догађај, те да ће општина Пале наставити да га подржава.

Генерални покровитељ турнира је општина Пале, а такмичење се одржавало на спортским теренима на Корану.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here