Ова апликација дијели највише ваших података: Да ли је користите?

0
284
У истраживању компаније iCloud, која се бави складиштењем података “у облаку”, Инстаграм је најинвазивнија апликација коју корисници свакодневно користе.

Та Facebookова апликација, према истраживању, дијели запањујућих 79% личних података корисника са другим компанијама, укључујући информације о куповинама, личне податаке и историју прегледања.

Такође користи 86% података како би корисницима приказивао релевантне огласе у име других и продао више производа са Инстаграма или из Facebook група.

По инвазивности, према том извештају, Facebook је на другом мјесту, док апликације Signal, Clubhouse и Netflix не деле те податке са трећим лицима или их уопште не користе за маркетинг.

Компанија pCloide је објединила податке на основу нове политике приватности у Apple Store-у, а њихова најновија истраживања сугеришу да Инстаграм и Facebook највећи дио корисничких података дијеле са независним компанијама и масовно их користе за своје маркетиншке активности.

“Није ни чудо што на вашем фиду има толико промовисаног садржаја. Са више од милијарду активних корисника месечно, забрињавајуће је да је Инстаграм средиште за дијељење тако велике количине података корисника који са тим нису упознати”, пише у објави на блогу компаније.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

1 × four =