Отворена пословна зграда предузећа Гас промет

0
807

 Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао је данас свечаном отварању нове пословне зграде предузећа „Гас-промет“ Пале, изразивши задовољство што се успјело након неколико година ријешити имовинско-правни однос овог предузећа.
„Отварањем нове пословне зграде направљен је искорак и напредак и то показује пуно разумијевање које имају власти Републике Српске и Србије, као и њихова заједничка сарадња на високом политичком нивоу, а коју имају носиоци политичких улога српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић, јер су посвећени сваком даљем напретку, развоју и побољшању односа између Српске и Србије као братских република“, рекао је Ђокић новинарима након пресијецања врпце и отварања нове пословне зграде.

Према његовим ријечима, директор предузећа „Гас-промет“ Пале Миломир Драганић и његови сарадници веома су стрпљиво претходних 20 година заједно са Владом Републике Српске и ресорним министарством интензивно радили на томе да правно уреде статус овог предузећа.

Ђокић је додао да је прошле године у марту потписан споразум између Републике Српске, односно предузећа „Гас-промет“ и „Србијагаса“ који су уредили своје међусобне односе и дефинисали капитал у оквиру овог предузећа.

Он је навео да је регулисан статус „Гас-промета“ Пале на начин да је капитал „Србијагаса“ 39,17 одсто, Република Српска има 26,3 одсто, а фондови и мали акционари држе преостали дио капитала у овом акционарском друштву.

Ђокић је посебно захвалио директору предузећа „Србијагас“ Душану Бајатовићу који је својим непосредним ангажманом посљедњих неколико година на посебан начин дао допринос за завршетак активност када је ријеч о сектору гаса у Републици Српској.

Министар Ђокић нагласио је да је предузеће „Гас-промет“ Пале успјело да направи неколико важних корака у погледу развоја своје пословне активности гдје су допринијели томе да се гасни сектор у Српској уређује на адекватан начин, стварајући даље предуслове за даљи развој овог предузећа.

Директор предузећа „Гас промет“ Пале Миломир Драганић рекао је да вриједност објекта пословне зграде са земљом кошта око 1,2 милиона КМ.

„Нисмо могли до сада то направити док нисмо ријешили одређена питања са `Србијагасом`, тако да смо дефинисали имовину. Сада је предузеће ‘Србијагас’ један од већинских власника акционарског друштва `Гас промет`“, навео је Драганић.

Oн је додао да има жељу да се општина Пале гасификује, јер туризам треба развијати уз помоћ еколошки чистог горива, а овдје је и олимпијска љепотица Јахорина.

Начелник општине Пале Бошко Југовић пожелио је Драганићу успјешан наставак пословања у новом објекту, те да му је част што се тај објекат налази на Палама.

„Надам се да ће доћи до гасификације Сарајевско-романијске регије, односно општине Пале и Јахорине“, рекао је Југовић.

Отварању нове пословне зграде предузећа „Гас промет“ присуствовале су бројне личности политичког, јавног и привредног живота Републике Српске, Србије и БиХ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here