Ослобођени Срби из Зубиног Потока

Шесторица Срба, цивила, које су у Зубином Потоку ухапсиле специјалне јединице „косовске полиције“, ослобођени су.

Како сазнаје Радио Контакт Плус, ослобођени су Миловановић Предраг, Томислав, Марко и Ивица, Милош Орловић и Дејан Димовић.

Судија Основног суда у Косовској Митровици, одјељења у Зубином Потоку, одбила је захтјев тужилаштва самопроглашеног Косова да одреди притвор овој шесторици Срба.

Како сазнаје Радио Контакт Плус, судија је оцијенила да не постоји довољно доказа тужилаштва да се Србима продужи притвор, због ометања службеног лица у обављању дужности.

Тројица Срба, Марко и Ивица Миловановић и Милош Орловић, примљени су у КБЦ у Сјеверној Митровици због повреда које су добили током полицијске акције РОСУ у Зубином Потоку.

Предсједник општине Зубин Поток Срђан Вуловић рекао је за РТС да су прва три притвореника ослобођена јуче у поподневним сатима и да су пребачени у медицински центар у Косовској Митровици са тешким повредама.

Како је рекао, ријеч је о преломима ребара, јагодичних костију и напрснућу лобање. Друга тројица су пуштена синоћ у 22.00 часа.

Сва шесторица добила су особађајућа рјешења и задржана су у Косовској Митровици на даљим прегледима.

Вуловић истиче да степен њихових повреда говори о звјерском начину поступања и бруталности приштинских специјалаца.

Говорећи приведеним припадницима мисије УН, Русу и Србину, Вуловић је рекао да су и они ослобођени, као и још један цивил.

Потврђује и да је јуче око 18.00 часова ухапшена жена српске националности која ради у пограничној полицији, али каже да је хапшење изведено на миран начин без опирања и туче, што показује да су сва хапшења могла да се одраде без малтретирања и пребијања Срба.

Вуловић је рекао и да је формирана комисија са задатком да испита сва злодјела „косовских специјалаца“ и поброји сву штету.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име