ОШ „Пале“: Данас почиње упис првачића електронским путем

0
120

У складу са тренутном ситуацијом изазваном вирусом корона, обавјештавају се родитељи да ће своју дјецу дораслу за упис у први разред, а која припадају уписном подручју ЈУ Основне школе „Пале“, моћи да пријаве школи искључиво путем телефона 057/200-170, сваким радним даном од 9.00 до 12.00 часова, као и електронским путем на email os194@skolers.org, у периоду od 01. априла до 31.маја, саопштено је из ове школске установе.

Како се наводи у саопштењу, приликом пријаве потребно је да родитељи школи доставe основне податке о дјетету за упис у први разред – име, име једног родитеља, презиме, ЈМБГ дјетета и адресу становања дјетета.

У саопштењу наводe да родитељи документацију потребну за упис дјетета не доносe у школу, нити шаљу поштом, јер ће је моћи доставити школи када дијете доведу на тестирање, а о чијем ће термину бити благовремено обавијештени.

Информације о основним условима за упис дјетета у први разред као и потребној документацији су сљедеће:

У први разред основне школе уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година.
На захтјев родитеља у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће календарске године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу.
У изузетним случајевима у први разред се могу уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис уколико комисија процјени да је то у најбољем интересу дјетета.
У први разред може бити уписано и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није раније уписано у школу.
Извод из матичне књиге рођених за дијете – пипирни облик или дигитални сет података,
Љекарско увјерење о здравственој способности дјетета
Увјерење о пребивалишту у папирном облику или дигитални сет података,
Књига за праћење развоја и учења дјетета – у штампаном или електронском облику уколико је дијете похађало предшколску установу.
Родитељи и старатељи дјеце дорасле за упис у први разред основне школе, дужни су да поступе по овом обавјештењу и одговорни су за упис дјетета у школу.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

19 + five =