Општина Пале започиње гради водоводну мрежу у Врхпрачи

0
803

Општина Пале ће, у оквиру планираних инфраструктурних пројеката, финансирати изградњу водоводне мрежу за прикључак на градски водовод у насељу Врхпрача дужине од 900 метара, за који ће издвојити око 7.000 КМ.

Радове је данас обишао замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић, који је у изјави за „Паљанске новости“ рекао да су извођачи радова комунално предузеће из Пала и ЈП „Водовод и канализација“ ад Пале, те да је изградња ове водоводне мреже од вишеструког значаја за општину Пале и њене грађане.

„Ово је први пут да водовод пролази овим насељем, а обезбиједићемо водоснабдијевање питком водом за око 16 домаћинстава, уз могућност проширења прикључака на остала домаћинства која су планирана за изградњу. Насеље се налази у подножју Јахорине, овдје ће бити изграђено и туристичко насеље, тако да ће овај пројекат бити од великог значаја и за становнике, али и за туризам“, рекао је Гајовић за „Паљанске новости“, те истакао да је ово трајно рјешење проблема становника Врхпраче, који већ годинама пију воду из бунара.

Гајовић је додао да ће општина Пале у мјесној заједници Подграб инвестирати и у реконструкцију амбуланте.

„Нећемо стати само на овоме. Сљедећи пројекат биће уређење већ постојеће амбуланте и простора око ње, асфалтирање степеништа, уградња ограде и свега осталог што буде потребно“, навео је Гајовић.

Становници насеља Врхпрача нису крили задовољство због прикључења на градски водовод, те су „Паљанским новостима“ рекли да ће, након завршетка радова, први пут у својим домовима попити квалитетну воду за пиће.

„ Рођен сам на овим просторима, имали смо локалне воде које нису задовољавале ни капацитет нити квалитет воде, а сада ћемо бити прикључени на градски водовод, хвала Богу.  Начелник и општина створили су услове и уводе нам воду, тако да ће комплетан крај имати контролисану воду за пиће, а то ће имати и ширти значај за развој Врхпраче. Налазимо се у подножју Јахорине, ово је сада еколошки чиста долина, тако да ће водовод помоћи и убудућим инвеститорима за развој туризма“, рекао је мјештанин насеља Врхпрача Ненад Павловић.

Из општине Пале најавили су у овоме насељу и радове на насипању локалних путева, уређењу ифраструктуре, корита ријеке Прача, као и наставак засијавања пастрмке у овој ријеци.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here