Југовић: Улагања у инфраструктуру упркос пандемији

0
624

Југовић је рекао да су у претходном периоду имали два циклуса у којима су били расписани тендери за 12, односно седам улица, те навео да је у току тендерска процедура за реконструкцију још 10 улица на подручју општине Пале.

Реконструкција 10 нових улица послије завршетка тендерске процедуре обухватаће улице претежно у рубним подручјима.

„Желимо да свим нашим суграђанима обезбиједимо боље услове за живот, модерније саобраћајнице, те да им максимално изађемо у сусрет гдjе год искажу потребу за изградњом или реконструкцијом путне инфраструктуре“, истакао је Југовић.

Он је додао да ће све што не буде урађено у овој грађевинској сезони бити завршено у наредној, појаснивши да је ове године отежавајућа околност пандемија вируса корона која је пореметила многе планове.

„Упркос томе, домаћинским и одговорним односом према нашој локалној заједници и становништву успјели смо да обезбиједимо средства за модернизацију локалне инфраструктуре“, рекао је Југовић.

Он је навео да је, осим реконструкције и асфалтирања улица у насељима Луке, Обилићево, Мокро, у мјесној заједници Станица Пале, Душаново, Коран, пут према Подвитезу, урађена и кишна канализација, тротоари, расвјета, пјешачка стаза.

Југовић је рекао да локална власт наставља рад на реализацији инфраструктурних пројеката, те да ове године очекују завршетак радова на мосту у насељу Луке и његово пуштање у функцију.

„То је један од најзначајнијих пројеката у који ће бити уложено више од 200.000 КМ. Са обје стране моста биће саобраћајнице, чиме ћемо насеље Луке отворити према Палама и олакшати свакодневни живот мјештана“, истакао је Југовић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here