Општина Пале уплатила је 3.000 КМ за довршетак Дневног центра

0
113

Општина Пале уплатила је 3.000 КМ и тиме подржала велику хуманитарну акцију Одбора за помоћ Косову и Метохије за довршетак градње објекта Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици, рекао је Срни начелник ове општине Бошко Југовић.

Југовић је изјавио да општина у оквиру својих редовних хуманитарних активности и на пријатељски позив предсједника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорада Арлова уплатила помоћ за завршетак Дневног центра, који је намијењен за боравак дјеце ометене у развоју.

„На тај начин смо хтјели да заокружимо један циклус сарадње са дјецом Косова и Метохије, јер је познато да општина Пале неколико година посредством својих основних школа омогућава боравак дјеце са Косова и Метохије на Палама у току љетног распуста“, рекао је Југовић.

Према његовим ријечима, ово је једна лијепа активност која показује да општина Пале може да одвоји средства и за овакве ствари, које прије свега имају моралну вриједност и показује јединство српских народа на овим просторима.

Југовић је истакао да је инспирација и додатни подстрек за овај чин била и недавна посјета великог хуманитарца Арноа Гујона Палама, са којима су разговарали и који је показао на који начин се помаже српском народу.

Од локалних заједница са подручја града Источно Сарајево помоћ су уплатиле општине Трново и Пале.

Пројекат изградње Дневног центра површине 714 метара квадратних и укупне вриједности 300.000 евра започет је 2019. године, с циљем акције да се за 164 дјеце са посебним потребама које окупља Удружење родитеља „Подржи ме“ из Косовске Митровице обезбиједе хумани услови за дневни боравак, као и божићни и новогодишњи пакетићи.

Донаторска средства за помоћ српској дјеци и породицама на Косову и Метохији могу бити уплаћена на жиро-рачун Одбора: 55510000341964-45.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

one × three =