Општина Пале сутра почиње дистрибуцију 3.000 заштитних маски грађанима Пала

0
95

Општина Пале од сутрапочиње дистрибуцију 3.000 комада заштитних маски намијењених грађанима, како би бар дјелимично одговорила потребама становништва за заштитним средствима, саопштено је из општинске управе.

Број заштитних маски које ће бити поклоњене грађанима је ограничен и ријеч је о маскама за вишекратну употребу – могу се хигијенски третирати прањем и пеглањем, а биће дистрибуисане на сљедећи начин:

  • За дистрибуцију представницима заједница етажних власника задужено је предузеће „ Пале-стан” (контакт – 057/224-769), а предсједници ових заједница обавезни су да појединачно дођу у просторије предузећа, преузму маске и даље их дистрибуишу у својим заједницама, водећи рачуна о томе да их добију они појединци којима су најнеопходније.
  • Представници мјесних заједница ће, у сарадњи са волонтерима Црвеног крста општине Пале, вршити дистрибуцију заштитних маски у индивидуалним стамбеним објектима на своме подручју, такође водећи рачуна о томе да их дијеле по приоритетима.

С обзиром на то да Општина Пале, у сарадњи са предузећима из области текстилне индустрије, од почетка дешавања у вези са пандемијом вируса корона настоји да обезбиједи довољну количину заштитних маски за јавна предузећа и установе, полицију, ватрогасце и све друге службе од општег значаја, што је у значајној мјери оптеретило и производне капацитете, контигент од 3. 000 заштитних маски за грађане је максималан број који се у овом тренутку могао обезбиједити.

„Свјесни смо да ова количина не може омогућити додјелу заштитне маске сваком грађанину Пала, али, истовремено, цијенимо и да ова дистрибуција представља одговоран потез којим локална самоуправа настоји да у могућој мјери одговори потребама становништва, имајући у виду и чињеницу да и на слободном тржишту, односно у апотекама, тренутно не располажу довољним количинама заштитне опреме овог типа“, наводи се у саопштењу.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eighteen − 17 =