Oкончана сва одбојкашка такмичења, ЖОК „Јахорина“ шампион Републике Српске

0
741

Одлуком Одбојкашког савеза Републике Српске, такмичење у Првој лиги Српске за 2019/2020. сезону је окончано, а захваљујући тренутном пласману на првенственој табели, ЖОК „Јахорина“ из Пала постао је нови шампион Републике Српске и изборио учешће у Премијер лиги БиХ наредне сезоне.

Овакву одлику Савез је донио због тренутне епидемиолошке ситуације у Републици Српској, а у одбојкашком првенству одиграно је више од 70 утакмица и сви тимови одиграли су једнак број мечева.

Тренер шампионки Републике Српске Данило Тадић изразио је задовољство постигнутим резултатом, те честитао дјевојкама на заслуженом успјеху.

„Наш клуб још једном је потврдио да је најбољи спортски колектив на територији општине Пале, као и града Источно Сарајево. За нас је ова одлука очекивана, ако узмемо у обзир да је већина првенстава на Балкану већ одавно завршено. Током цијеле сезоне заузимали смо лидерску позицију, свјесни свог квалитета и није било мјеста опуштању. Заслужено се враћамо у елитни ранг, гдје и припадамо“, рекао је Тадић за „Паљанске новости“, те истакао да му је ово друга титула шампиона Српске са Паљанкама.

Тадић није крио задовољство повратком у најјаче одбојкашко такмичење у женској конкуренцији, упркос свим потешкоћама са којима се овај тим суочио.

„Имали смо проблема са расипањем прошлогодишњег кадра и његовог попуњавања нашим подмлађеним саставом. О проблемима са условима рада у прошлој сезони да не говоримо, јер довољно је рећи да два и по мјесеца нисмо имали дворану на располагању и то кад нам је највише требала“, истакао је тренер паљанских одбојкашица.

Он је захвалио и свима који су били уз клуб протекле сезоне, те изразио наду да ће „Јахорина“ остварити још боље резултате у будућности, као и да ће труд и рад овог колектива бити адекватно награђен.

„Све поменуто је довољан доказ озбиљности рада у клубу наших играчица, тренера и предсједника. Битно је истаћи да смо једини клуб у нашој регији, граду Источно Сарајево и општини Пале који је обезбиједио учешће у Премијер лиги БиХ, па сходно томе очекујемо подршку која је свакако неопходна за још боље резултате“, рекао је тренер новог Премијерлигаша.

Друго мјесто на табели заузела је екипа „Црвене звијезде“ из Обудовца, док су одбојкашице „Љубиња“ сезону завршиле као трећепласиране.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here