Одржано такмичење у алпском скијању „ФИС куп“

0
771

Репрезентативац БиХ Емир Локмић апсолутни је побједник међународног такмичења у алпском скијању „Фис куп Јахорина 2021“, на којем је учествовало око 70 такмичара из 20 земаља. Друго и треће мјесто заузели су Паљани Марко Шљивић (БиХ) и Страхиња Станишић (Србија)

Фис трке су одржане јуче и данас у мушкој и женској конкуренцији у категорији слалом на стази Скочине на Јахорини.

За такмичаре је то уједно био тест за Европа куп.

У женској конкуренцији у слалому данас је побиједила Канађанка Керон Ани Фредерик /Caron Anne-Frederique/, док је јуче прву позицију заузела њена сународница Ешли Буре /Ashley Bourett/.

Предсједник Смучарског клуба „Јахорина“ Владо Милојевић рекао је да је такмичење упркос лошим временским условима оба дана било на високом нивоу.

„У сарадњи са Олимпијским центром `Јахорина` уложили смо максималне напоре да све протекне у најбољем реду. Имали смо подршку Републичке управе цивилне заштите и Хеликоптерског сервиса Републике Српске и све учинили како не би дошло до повреда, што смо и успјели“, истакао је Милојевић.

Он је навео да је технички делегат из Словеније Матјаж Врецел задовољан стазом и организацијом такмичења, те се нада да ће добити позитивну оцјену за организацију Европа купа, који треба да буде одржан наредне године на Јахорини.

Милојевић је захвалио Влади Републике Српске, ресорном министарству, Олимпијском центру, граду Источно Сарајево, општинама Пале и Трново, као и осталим спонзорима који су дали подршку у организацији трке.

Такмичење је организовао Смучарски клуб „Јахорина“, у сарадњи са Олимпијским центром „Јахорина“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here