Одржана дискусија о дуалном образовању

0
432

Удружење грађана ,,Слободни млади Пале” одржало је дискусију са представницима Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву, на којој су такође учествовали студенти додипломскиг и постдипломског студија на тему Унапрјеђивања високог образовања кроз праксу.

Предавач је био Павле Лазаревић, асистент на Економском факултету Пале, на смијеру Дигитална трансформација. Павле је завршио студије у САД-у на престижној високошколској установи “Massachusetts Institute of Tehnology (MIT)“ . Предавање је било интерактивног карактера, а највише се дискутовало о Дуалном образовању.

Представници студената су изнијели своје мишљење на основу којих ће, кроз наредни период заједно са удружењем, бити поднијете иницијативе и мјере за примјену Дуалног образовања.

Удружење ће у наредном периоду наставити да се бави побољшањем квалитета образовања студената као и њиховог положаја. Директор удружења Марко Симовић најавио је да ће у будућности удружење активно да сарађује са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву.

“Захваљујем се потпредсједнику Уније студената Републике Српске Милану Савићу и предсједнику Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Николи Лапчевићу који ће активно учествовати у будућим активностима удружења, а које су везане за побољшање стандарда студената” изјавио је Симовић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here