Одлука о повећању пензија за ову годину за 2,8 одсто

0
500

Влада Федерације БиХ задужила је данас Федерални завод ПИО/МИО да изврши усклађивање пензија у износу 2,8 одсто, ретроактивно за перид јануар-август ове године.

Федерални завод ПИО/МИО задужен је да, у складу са Законом о пријевременом повољнијем пензионисању учесника рата, усклади пензије за 2020. годину, а према порасту индекса потрошачких цијена на годишњем нивоу у ФБиХ у претходној години у износу 0,6 одсто.

Федералном заводу ПИО/МИО је одобрено да изврши усклађивање вриједности општег бода према проценту пораста просјечне бруто плате у ФБиХ у претходној години.

Након што се на вриједност општег бода од 14,5 КМ из 2019. године примијени овај проценат усклађивања од 4,5 одсто, израчуната вриједност општег бода за 2020. годину износиће 15,15 КМ.

Влада ФБиХ је на хитној телефонској сједници донијела је рјешење којим је овластила помоћника федералног министра за питања бораца и ратних инвалида Мирзу Терзу да потписује акте из надлежности овог министарства до именовања новог министра.

Премијер ФБиХ Фадил Новалић овлаштен је да, на приједлог Министарства за питања бораца и ратних инвалида, доноси подзаконске акте из надлежности овог министарства до именовања новог министра.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here