Oдговорним понашањем допринијели минималном броју обољелих

0
631

Општински одбор СНСД-а Пале захвалили су свима који су у току ванредног стања узрокованог вирусом корона омогућили да ова локална заједница успјешно функиционише, а грађанима јер су одговорним понашање допринијели да тај период прође са минималним бројем обољелих.
Захвалност је исказана свим појединцима, службама, установама и институцијама за уложени труду и допринос да ова локална заједница успјешно функционише и управља свим процесима у својој надлежности и у ванредним околностима.

„Укидање ванредног стања у Републици Српској јесте и повод да се захвалимо нашим здравственим радницима, припадницима јавних служби, установама и институцијама Српске на свему што су предузимали у протекла два мјесеца с циљем да се обезбиједи оптималан оквир за квалитетно функционисање локалне самоуправе, уз примарни задатак да се заштити јавно здравље“, саопштено је из Општинског одбора СНСД Пале.

Из ове странке су истакли да грађани заслужују највећу захвалност и похвале заслужују јер су одговорним понашањем и поштовањем донесених мјера допринијели томе да општина Пале кроз овај период прође са минималним бројем обољелих од вируса корона.

Похвале су упућене и Општинском штабу за ванредне ситуације, уз оцијену да је успјешно руководио свим активностима примјеном мјера и блиском сарадњом са Републичким штабом за ванредне ситуације, Институтом за јавно здравство Републике Српске, Министарством здравља и социјалне заштите и министром Аленом Шеранићем, Владом у цјелини, предвођеном предсједником Радованом Вишковићем, кабинетом предсједника Републике Жељке Цвијановић и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Истакнуто је и да није изостала ни снажна институционална подршка у набавци неопходне заштитне медицинске опреме и средстава, као ни подршка становника Пала који живе у земљама региона, а несебично су нудили и пружали конкретну помоћ.

СНСД ће, као политичка организација чији су представници носиоци власти у општини Пале, инсистирати да се у наредном периоду учине додатни напори с циљем реализације пројеката модернизације и опремања овдашњег Дома здравља, најавили су из Општинског одбора.

У овом одбору су напомену да су здравствени радници показали висок степен професионализма, те вјерују да ће локална власт, потврђујући сопствену одговорност, али и поштовање и подршку према здравственом сектору, током ове године, у сарадњи са републичким институцијама, реализовати вриједан пројекат потпуне реконструкције објекта Дома здравља Пале и набавке недостајуће савремене дијагностичке опреме.

Тиме би примарна здравствена заштита грађана Пала била доведена на завидан ниво, поручили су из Општинског одбора СНСД Пале.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here