Одата пошта доктору Лазићу

0
725

Дом здравља на Палама данас је минутом ћутања и пуштањем пјесме „Марш на Дрину“ одао посљедњу пошту чувеном српском хирургу Миодрагу Лазићу, који је у Нишу преминуо од посљедица вируса корона.
Директор Дома здравље на Палама Иван Шарац рекао је да су се здравствени радници окупили како би одали пошту доктору Лазићу, великану и хуманисти који је на овим просторима спасио многе животе.

„Наша обавеза је да га се вјечно сјећамо“, нагласио је Шарац и истакао да је велика симболика што је пошта Лазићу данас одата баш на Палама, одакле је кренуо у хуману мисију током одбрамбено-отаџбинског рата.

Шарац је подсјетио да је прво мјесто гдје је доктор Лазић на овим просторима почео да ради била Војна болница „Коран“ на Палама, а због прерасподјеле и обима посла прешао је у Болницу „Жица“, што, како је рекао, нимало не умањује његову вриједност јер је било сасвим свеједно гдје ради.

„Желим да одам прознање доктору Лазићу који, нимало жалећи себе, учини много тога. Био је на опасном, хуманом задатку и дао све од себе“, навео је Шарац.

Он је породици доктора Лазића упутио искрено саучешће, жалећи што не могу отићи на сахрану због ситуације у вези са вирусом корона.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је јуче Нишу од посљедица вируса корона.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here