Odata počast za 14 srpskih boraca iz Pribnja

0
579

– Na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj u opštini Pale danas je služen parastos i položeni vijenci kao znak sjećanja na 14 srpskih boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da je pomen služen u okviru obilježavanja Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske.

„Boračka organizacija ima 15 značajnijih datuma koje obilježa tokom godine, kao i sektor svog djelovanja koji ide u tri pravca. To je zaštita i očuvanje Republike Srpske, poboljšanje statusa boračkih kategorija i njegovanje tradicije i čuvanje tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata“, rekao je Parađina novinarima.

On je istakao da Republiku Srpsku treba čuvati.

„Narod koji ima istoriju, ima i izvjesnu budućnost. U suprotnom, budućnost je upitna. Zato je potrebno da mladi naraštaji više učestvuju u obilježavanju ovih datuma i njegovanju vrijednosti, jer neki tada nisu ni bili rođeni“, kaže Parađina.

On kaže da se Republika Srpska nalazi na velikim iskušenjima, te da je potrebno više nego ikada pokazati jedinstvo i slogu u svim političkim subjektima radi očuvanja interesa Srpske i srpskog naroda.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je mjesto Pribanj samo jedno od mjesta na kojima treba odati počast i sjetiti se ljudi koji su dali živote za Republiku Srpsku.

„To radimo danas na Vidovdan koji je po mnogo čemu važan za srpski narod“, rekao je Jugović.

On je istakao da će opština Pale uvijek davati podršku ovakvim događajima i da će biti na raspolaganju opštinskoj Boračkoj organizaciji.

Današnjem obilježavanju, osim porodica poginulih boraca, prisustvovali su ratni komandanti, predstavnici opštine Pale, Srpske pravoslavne crkve, opštinske Boračke organizacije.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here