Одабрано пет рукописа у ужи избор за „Златну сову“

0
550

Жири за додјелу књижевне награде „Златна сова“ Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске одабрао је пет рукописа који су ушли у ужи избор за најбољи необјављени роман.

Према одлуци стручног жирија, у ужи избор за „Златну сову“ ушли су рукописи „Вишегласје“, „Изгубљеник“, „Чак и у Хуенти“, „Давно испричане приче“ и „У кругу“.

Предсједник овогодишњег жирија је професор Јован Делић, а чланови Драгана Бедов и Жељка Пржуљ, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства Српске.

Жири би одлуку о добитницима „Златне сове“ требало да донесе до краја јуна.

Као и претходних година додјела награда и прве промоције очекују се у септембру поводом обиљежавања дана оснивања Завода за уџбенике и наставна средства.

За награду „Златна сова“ за најбољи необјављени роман конкурисало је 33 аутора, а у конкуренцији за најбољу књигу за дјецу и награду „Совица“ је 15 рукописа.

Књижевна награда за „Златну сову“ обухвата плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа, а трећа награда је објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторска накнада од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here