Од данас сви нови љетни садржаји на Јахорини отворени за посјетиоце

0
591

Љетна сезона на Јахорини званично је почела 28. јуна, док ће све љетне атракције данас бити отворене за посјетиоце жељне природе и добре забаве, рекао је за „Паљанске новости“ директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

Према његовим ријечима, веома је задовољан посјетом на Јахорини већ од првог дана љетне сезоне, те истакао да сви који желе да дођу на ову планину то могу да учине сваког радног дана од 10.00 до 17.00 часова.

„Овога љета наша највећа атракција је најдужи алпин костер у овоме делу Европе који је дуг 2,5 километра. Први дан могли смо да видимо редове за ову љетну атракцију, иако смо купили дупло већи број санки за алпин костер. Новина овога лета је да ћемо радити сваке суботе од 08.00 до 22.00 часа. Имаћемо ноћно спуштање алпин костером и ноћну вожњу жичаром за све посетиоце који желе да дођу на Јахорину, а верујем да ће ове године посета на овој планини бити рекордна и најбоља до сада“, најавио је Љевнаић.

Олимпијски центар „Јахорина“ у претходном периоду промовисао је љетну сезоне у градовима широм БиХ и представио природне љепоте којима Јахорина обилује, као и мноштво различитих активности прилагођених туристима свих узраста.

„Већ смо приметили одушевљење посетилаца када је у питању алпин костер, али ће сви ускоро на Пољицама моћи да уживају у новим атракцијама које се зову Loopster i Tower, феноменалнe адреналинскe атракцијe за децу и одрасле. Oве атракције су по први пут у овоме делу Европе. Оне се могу видети само у парковима као што су Gardaland и Disneyland, а ево сада и Јахорина има те атракције“, објаснио је Љевнаић.

Он је рекао да су ове атракције за забаву велике и озбиљне инвестиције које много значе развоју љетне понуде туризма на олимпијској љепотици, те истакао да је за љубитеље Јахорине и на самом врху ове планине припремљено мноштво занимљивости.

„Након вожње жичаром, госте ће дочекати уређен амбијент око језера, где су постављене клупице, камене стазе, мол на самоме језеру, где смо били сведоци неколико просидби, те Олимпијски бар где ће посјетиоци засигурно уживати. На језеру је постављена још једна атракција под називом Sky dive, која симулира летење, а безбедна је и за малишане. За све посетиоце олимпијске лепотице, овога лета биће на располагању Xreycer, тјубинг, незаменљива панорамска вожња жичаром Пољице, као и спортски кутак са теренима, бицикли и стазе за пешачење – Стаза љубави, Стаза здравља и Спортска стаза, у распону од 2,5 до 13 километара“, навео је директор ОЦ.

Он је додао да вјерује у успјех љетне туристичке сезоне на Јахорини, те рекао да ће бити настављена промоција ове планине и у наредном периоду, а гостима који дођу на олимпијску љепотицу биће понуђени различити попусти.

„Јахорина је ове године припремила неколико врста промоција као што су `Дани школараца`, `Дани прензионера`, затим акцијске периоде `Замени море са планином`, и `Јахорина је чиста десетка` коју ћемо организовати сваког 10, 20. и 30. у месецу, када ће сви посјетиоци имати 10 одсто попуста“, нагласио је Љевнаић.

Он је најавио да ће ово љето на Јахорини обиљежити и спортска манифестација „Jahorina Ultra trail“ такмичење које ће бити одржано 25. и 26. јула, на које се до сада пријавило преко 200 такмичара, а пријава за такмичење траје до 10. јула.

Ову спортску манифестацију својим присуством употпуниће познати „Ultra“ тркач Јовица Спајић, који ће одржати и неколико предавања, а биће слободан и да се дружи са свим такмичарима.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here