Од данас измијењен начин коришћења туристичких ваучера

0
611

Уредба о измјенама и допунама Уредбе о условима и начину коришћења туристичких ваучера у угоститељским објектима, објављена је јуче у Службеном гласнику Републике Српске и ступа на снагу наредног дана од дана објављивања, односно данас, саопштено је из Министарства трговине и туризма РС.

У саопштењу се наводи да Уредба прописује смањење прописаног броја ноћења потребног за остваривање права на додјелу туристичког ваучера, јер је, према раније прописаним условима, било потребно реализовати три ноћења за један, односно четири ноћења за два ваучера.

„Предложеном измјеном један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом“, наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске усвојила је на 84. сједници Уредбу о измјенама и допунама Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, којом се врше измјене и допуне основног текста Уредбе о условима и начину коришћења туристичких ваучера у угоститељским објектима на начин да се смањује услов по питању потребног броја ноћења за кориштење туристичког ваучера.

Подсјећамо, право на додјелу туристичког ваучера у вриједности од 100,00 КМ остварују сви пунољетни грађани Републике Српске, а ваучер је могуће искористити једнократно до 15. новембра 2020. године за плаћање услуге смјештаја (ноћење са доручком).

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here