ОЦ „Јахорина“ раскинуо уговор о бесплатном скијању дјеце из Пала – све о резултатима, о дјеци једна реченица

0
1192

Након што је јавност обавијештена да је Олимпијски центар “Јахорина” једнострано раскинуо уговор о бесплатном скијању за дјецу, саопштењем су се огласили и из овог центра.

Након Општинске управе Пале, на одлуку Олимпијског центра реаговао је и Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева.

Саопштење Олимпијског центра “Јахорина” преносимо у цјелости.

“Јуче је одржана сједница скупштине општине Пале. На истој су изречене бројне увреде и неистине на рачун руководства Олимпијског центра Јахорина. На бројним састанцима са Управом и Надзорним одбором са којих постоје записници, начелник општине Пале Бошко Југовић је потврдио, преузео на себе и чвсто гарантовао да ће по свим захтјевима за потребе реализације Гондоле Пале-Јахорина и Спортске хале на Јахорини, односно инвестицијама које подижу искључиво општину Пале поступати и ријешити. Олимпијски центар Јахорина није ништа сам планирао и дјеловао, већ све у договору са општинама Пале и Трново. Сваки грађанин ових општина осјећа добробит од ОЦ Јахорина. Kао што вам је познато управо доласком новог надзорног одбора и управе уведено је бесплатно скијање за дјецу града Источно Сарајево и регије – први пут и ако се на Јахорини скија десетинама година. Олимпијски центар Јахорина је свијетла тачка Републике Српске и позитиван примјер вриједног рада и дисциплине. Олимпијски центар Јахорина је прво јавно предузеће које је уплатило новац у компезациони фонд. Предсједник надзорног одбора се на почетку одрекао накнаде у корист породице Вуковић са Пала. Цијели надзорни одбор, директор и управа су се прошле године одрекли накнада у корист компезационог фонда, сносили смо трошкове мамографских прегледа који су били бесплатни за све жене наше регије у Болници Србија. Уложили смо огромне напоре како би на Јахорини довели најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, коме је начелник општине јавно поклонио плац 1. децембра 2019. године а још увијек није ријешен пренос. Доказали се као друштвено одговоран и поуздан партнер. Јучерашњим наступима појединци су показали да не желе Олимпијски центар као партнера. Грађанима који су оштећени одлуком о престанку бесплатног скијања за дјецу се извињавамо али се за то морају обратити општини Пале, чије акције су проузроковале овакву одлуку.

Само ове зиме, када су отежане околности и када наши запослени улажу максималне напоре како би се сезона одвијала у најбезбједнијим могућим условима, на Јахорини је скијало више од 170 000 скијаша. Уколико рачунамо да је сваки од скијаша потрошио најмање 1.000 KМ кроз свој боравак на Јахорини то је 170.000.000 KМ које су се слиле на Пале од 29.11. од када траје сезона. Уколико на тај износ додамо и увећање од 30% за све нескијше који су такође, захваљујући доброј понуди Олимпијског центра Јахорина, боравили на планини добијамо износ од 270.000.000 KМ који су се, опет кажемо слили у Општину Пале. И опет не ваљамо и добијамо негативне коментаре и некоректне поступке”.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here